Skrevet: lørdag 4 juni, 2022 Skrevet af: Jens Hansen Comments: 0

I vores tid hvor alt skal sorteres og man skal sørge for, at ting som for eksempel indeholder asbest, også pakkes forsvarligt ind – så findes der Bigbags til byggeaffald store sække som også kan lukkes forsvarligt. Nu taler vi jo ikke om en lille indkøbspose, men en stor bigbags i en kraftig kvalitet, der også holder når man løfter denne big bags i de dertil indrettede håndtag. De kunne godt minde lidt om de store indkøbs poser man efterhånden kan købe i supermarkederne, bare meget større og mere kraftige.
Disse Bigbags til byggeaffald er også markeret med at der er asbest indeni – så andre også kan se at det ikke lige er noget byggeaffald man skal tage for at genbruge. Så er der også dem der er uden tryk med asbest.
Jeg selv har haft købt en del af disse poser, da jeg skulle have renoveret mit hus, og have revet et par vægge ned – jeg kunne med det samme lægge alt affaldet fra ombygningen ned i disse big bags, og min mand kunne så slæbe dem ud på genbrugspladsen, og det uden at vores bil blev beskidt – i gamle dage hvad vi nok bare fyldt et par baljer og kørt på genbrugen med det.

Big bags findes i flere størrelser og kan holde til omkring 1.500 kg – ikke noget man lige tager på nakken og render rundt med, men hvis man taler om de store byggepladser, så er det gavnligt at de kan have så stor en volumen – og de har jo store maskiner til at hjælpe dem med at flytte de tunge byggeaffalds big bags.
Ligesom alle andre steder skal bygge industrien jo også “affaldssortere” alt der har olie på, skal man jo sørge for ikke kommer blandt andre materialer, så det kan destrueres på forsvarlig måde, nøjagtig som med asbesten.
Selvom disse big bags også koster penge, så er det jo småpenge i forhold til den skade byggeaffald fra gamle bygninger kan forårsage på vores miljø, hvis det ikke bliver forsvarligt indpakket.