Skrevet: onsdag 2 marts, 2022 Skrevet af: Jens Hansen Comments: 0

Der findes næsten ikke det sted i landet, hvor man ikke kan flotte kander af keramik eller stentøj, for det er blevet noget, som mange mennesker laver derhjemme i deres fritidsskur, hvor de har skaffet remedierne til at lave den slags.

Det er som regel nogle mennesker, der er lidt oppe i årene, hvor børnene er flyttet hjemmefra, og de har brug for at bruge tiden på noget, der kan opfylde det tomrum, som børnene ellers fyldte ud; og pensionen venter også lige rundt om hjørnet, så man vil gerne lave noget, der sætter sit aftryk fysisk.

Måske er sådan nogle keramikskabere endda allerede gået på pension, så de skal få tiden til at gå med noget; men det kan også være folk, der er lidt yngre, hvor midtlivskrisen har ramt dem, så de skal lave noget, der er diametralt forskelligt fra det, som de laver til hverdag.

Og så er det nærliggende lige at kaste sig over noget, som ens forfædre lavede, også selvom man (heldigvis) også kan finde keramikværk, som der er lavet af mere kyndige og erfarne folk, som der favner mere bredt på nettet, så vil de stadig fremstille deres egne kander med videre i keramik og sælge dem videre.

Gå efter den gode keramik

Man kan dog bruge keramikkander til mange ting, for det kan være alt fra praktiske formål, hvor man drikker af dem eller opbevarer væske i dem til, at man bruger dem til at stille under en læk i taget, så de kan samle vand op her.

Man kan også bruge dem udenfor, hvor man kan plante nogle blomster i dem.

Men som sagt anbefaler vi helt klart, at man køber keramiksager hos nogle, der ser mere ud til at have forstand på at gøre det, så det ikke er skævt.

Den slags kan man som regel finde hjemmesider på, og vi har faktisk indsat et link til et godt sted i toppen af denne artikel, så du kan få købt nogle spændende keramikkander og andet, som du kan bruge derhjemme.