Skrevet: mandag 3 oktober, 2022 Skrevet af: Jens Hansen Comments: 0

Padel er en racketsport, der kombinerer aspekter af tennis, badminton og squash. Sporten spilles af to personer (eller hold af to) i dobbeltspil. Padel kan spilles indendørs eller udendørs på en hårdbane.

Padel-spillet kan spores tilbage til begyndelsen af 1900-tallet, hvor det først blev spillet i Spanien. Sporten har for nylig oplevet en stigning i popularitet med over 10 millioner spillere på verdensplan. I USA er padel mest populært i Californien, Texas og Florida.

De grundlæggende regler for padel svarer til tennisreglerne. Spillerne skal slå bolden over nettet og ind på modstanderens banehalvdel. Bolden kan rammes enten fladt eller med topspin. Der scores point ved at slå bolden ind på modstanderens bane, og de kan kun score point, hvis modstanderen ikke returnerer bolden tilbage over nettet. Den første spiller eller det første hold, der når op på 11 point, vinder spillet.

Der er nogle vigtige forskelle mellem padel og tennis, som spillerne bør være opmærksomme på. Den mest bemærkelsesværdige forskel er, at padelnettet er meget lavere og kun er 1,5 meter højt i forhold til standardtennisnettet, der er 1,5 meter og 6 tommer højt. Dette gør padel til et meget hurtigere og mere aggressivt spil end tennis.

En anden forskel mellem padel og tennis er, at banens overflade er anderledes. Padelbaner er typisk mindre end tennisbaner, idet de måler 20 x 40 fod sammenlignet med en tennisbane, der måler 60 x 120 fod. Dette giver et mere overfyldt og overbelastet spilleområde, hvilket kan føre til nogle spændende rallys.