Skrevet: fredag 21 oktober, 2022 Skrevet af: Jens Hansen Comments: 0

Hollywood-skiltet er et af de mest genkendelige symboler i verden. Det har været en del af den amerikanske popkultur i næsten et århundrede og har været med i utallige film, tv-shows og sange. Skiltet blev oprindeligt opsat i 1923 for at promovere et nyt boligområde i Hollywood Hills. I dag står det som et symbol på underholdningsindustrien og byen Los Angeles.

Hollywood-skiltet er et ikonisk symbol på den amerikanske underholdningsindustri. Det er blevet vist i utallige film, tv-shows og sange og er kendt over hele verden. Skiltet blev oprindeligt rejst i 1923 for at promovere et nyt boligbyggeri i Hollywood Hills, men i dag står det som et symbol på byen og byen Los Angeles.

Skiltet er lavet af at placere hvide bogstaver på en bjergskråning. Bogstaverne er 15 meter høje og 15 meter brede. Skiltet er belyst om natten af 2950 pærer.

Hollywood-skiltet har i årenes løb været mål for hærværk og spøg. I 1976 blev bogstavet H stjålet og erstattet i 1987 blev bogstavet D stjålet og erstattet med et A. I 1988 blev bogstaverne L, L og Y stjålet og erstattet med tre spørgsmålstegn. Og i 1989 blev skiltet ødelagt med graffiti.