Skrevet: tirsdag 13 september, 2022 Skrevet af: Jens Hansen Comments: 0

En personlighedstest er en psykologisk vurdering, der måler visse træk og egenskaber ved en person. Formålet med en personlighedstest er at give indsigt i en persons personlighed, karakter og adfærd. Der findes mange forskellige typer af personlighedstests, men de mest almindelige er Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), Big Five Personality Inventory (BFPI) og Enneagramtest. Hver af disse test måler forskellige aspekter af personligheden, så det er vigtigt at vælge en test, der passer bedst til dine behov. MBTI fokuserer f.eks. på holdninger og præferencer, mens BFPI vurderer, hvordan en person reagerer på forskellige situationer. Enneagramtesten måler på den anden side en persons kerneværdier og overbevisninger. Uanset hvilken test du vælger, skal du huske, at alle personlighedstests skal fortolkes med forsigtighed. De kan give værdifuld indsigt i din personlighed, men de bør aldrig bruges til at træffe beslutninger om dit liv eller din livsstil. Vil du vide mere så klik her.

Personlighedstyper

Der er mange forskellige personlighedstyper, som mennesker har. Hver personlighedstype har sit eget sæt af karakteristika og kvaliteter. Nogle personlighedstyper er mere udadvendte og ekstroverte, mens andre er mere indadvendte og generte. Der er også personlighedstyper, der er mere analytiske og logiske, og andre, der er mere kreative og intuitive.

En af de mest populære modeller til at forstå personlighed er Myers-Briggs Type Indicator (MBTI). MBTI er en model, der kategoriserer mennesker i 16 forskellige personlighedstyper, baseret på fire forskellige præferencer:

– Ekstraversion vs. Introversion – Denne præference henviser til, hvordan en person får sin energi. Ekstraverte personer har en tendens til at få deres energi fra at interagere med andre mennesker, mens introverte personer har en tendens til at få deres energi fra at interagere med andre mennesker.