Skrevet: søndag 26 marts, 2023 Skrevet af: Jens Hansen Comments: 0

Hvis du leder efter en måde at nyde dit udendørsrum på uden at få for meget sol, så er en parasol den perfekte løsning. Uanset om du har en altan eller terrasse, er det vigtigt, at du vælger den rigtige parasol til dine behov. Her er, hvad du skal vide, når du skal vælge en parasol til altan

Størrelse og form er vigtig 

Det første, du skal overveje, når du skal vælge en parasol, er størrelsen og formen på din altan. Du vil gerne sikre dig, at den parasol, du vælger, er stor nok til at give tilstrækkelig skygge, men ikke så stor, at den fylder for meget på din altan. En rund parasol er normalt bedst, da den giver mere dækning end en parasol i paraply-stil og nemt kan manøvreres rundt om møblerne på din altan. 

Holdbarhed og kvalitet 

Når du skal købe en parasol, bør kvalitet altid gå forud for pris. Kig efter funktioner som f.eks. stærkt stof, rustfri rammer og justerbare vippemekanismer, så du kan justere parasollens vinkel i forhold til, hvor solen kommer fra på et givet tidspunkt på dagen. Det er også vigtigt at sikre sig, at uanset hvilken model du vælger, er den blevet testet mod vind og regn, så den ikke bliver beskadiget i dårligt vejr. 

Installation og vedligeholdelse 

Endelig skal du sikre dig, at installationsprocessen ikke er for kompliceret – du vil helst ikke have noget, der kræver professionel installation, hvis det er muligt! De fleste parasoller er relativt enkle at installere og leveres med instruktioner; hvis ikke, kan du kigge online efter nyttige videoer eller vejledninger om, hvordan du installerer den korrekt. Tjek desuden eventuelle vedligeholdelseskrav, inden du køber; nogle modeller er lettere at vedligeholde end andre, så det er værd at overveje, inden du køber.